Pri zrážke s ukrajinským vozidlom prišiel o život 34-ročný vodič škodovky

13.11.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 13. novembra (TASR) - Smrteľná dopravná nehoda sa stala v sobotu o 14.05 h na ceste medzi obcami Malá Domaša a Nová Kelča vo vranovskom okr...
Vranov nad Topľou 13. novembra (TASR) - Smrteľná dopravná nehoda sa stala v sobotu o 14.05 h na ceste medzi obcami Malá Domaša a Nová Kelča vo vranovskom okrese. O život prišiel 34-ročný muž z obce Poliakovce v bardejovskom okrese jazdiaci na Škode 105, ktorý sa zrazil s Ladou Samara, vedenou 59-ročným Ukrajincom.

Vodič škodovky smeroval z Malej Domaše do Novej Kelče, pričom na priamom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru a čelne narazil do Lady. Pri zrážke utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. V Lade Samara sa ťažko zranil vodič i jeho spolujazdec. Vodič sa bude liečiť zruba šesť mesiacov, jeho 33-ročný spolujazdec, tiež z Ukrajiny, asi dva mesiace.
Na Škode vznikla škoda 15 tisíc korún, na Lade 85 tisíc korún. Dychová skúška vylúčila požitie alkoholických nápojov u vodiča Lady, u nebohého bude odobratá vzorka krvi pri pitve.
Príčinu a mieru zavinenia nehody vyšetrujú vranovskí policajti.
TASR o tom dnes informoval zástupca prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Daniel Džobanik.
 

Vyberte región

mark